VIDEO – Ce a însemnat lupta pentru viață în timpul pandemiei COVID-19 pentru colonel medic dr. Mihai Tănase

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” a dat publicității un interviu cu colonel medic dr. Mihai Tănase despre provocările la care a fost supus sistemul medical românesc pentru pregătirea reacției rapide de răspuns în cazul pandemiei de COVID-19, despre eforturile umane și materiale făcute în această perioadă, despre lecțiile învațate și depre cazurile medicale care l-au impresionat.

Colonelul medic dr. Mihai Tănase este medic militar, Șeful Secției Chirurgie generală I și coordonatorul echipei de chirurgie dedicată managementului pacienților COVID-19 și afecțiuni chirurgicale.

“Infecția cu SARS-CoV-2 a determinat transformări medicale profunde atât în ceea ce privește procedurile și protocoalele medicale, cât și perfecționarea cadrelor medicale. Cu siguranță, acest eveniment reprezintă un punct de cotitură în viața fiecărui om, indiferent că este sau nu parte din sistemul medical. M-am confruntat cu situații inedite deși, experiența acumulată mi-ar fi dat posibilitatea să spun că le-am trăit pe toate”, a spus medicul.

Un material realizat de col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.