VIDEO Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara a primit primii pacienți COVID-19

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Timișoara a anunțat că au fost internați primii pacienți în Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara, unde vor fi tratați doar cei cu forme ușoare și medii de coronavirus.

Unitatea are linie de gardă permanentă și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

La Clinica de Recuperare Cardiovasculară sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen, iar saloanele în care vor fi internați pacienții au între două și șase paturi și grup sanitar propriu, se arată într-un comunicat al Spitalului.

Pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus vor fi evaluați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, după care vor fi transferați la spitalul suport COVID-19.

Coordonatorul unității este doctorul Ovidiu Roșca, medic specialist de boli infecțioase.

“Avem 48 de paturi în total, 12 la care avem și oxigen, și ne vor fi adresați pacienții de la Spitalul Victor Babeș după o prealabila evaluare a lor la Spitalul de Boli Infecțioase. Asta înseamnă că vom primi forme medii, dar nu severe, neavand anestezie-terapie intensivă. Incercăm să degrevăm Spitalul Victor Babeș, să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, a declarat dr. Ovidiu Roșca, medic specialist boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

La rândul său, prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, a spus că “este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două – trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil”.

În prezent, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara sunt internați 125 de pacienți.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.