VIDEO Cum ne protejăm picioarele în sezonul rece astfel încât să evităm apariția unor probleme la nivelul acestora

Sănătatea picioarelor este un criteriu care ar trebui păstrat și în timpul anotimpului rece, astfel încât să se evite apariția unor probleme la nivelul acestora. Iar asta cu atât mai mult cu cât, în sezonul rece, presiune asupra picioarelor, provocată de încălțămintea mult mai groasă, șosete mai groase, este mult mai mare.

Potrivit dr. Marius Uscatu, medic supraspecializat în chirurgia ante-piciorului, Institutul Piciorului, criteriul funcțional trebuie să primeze, apoi cel estetic.

”În primul rând ține de calitatea încălțămintei. Nu trebuie aruncat la gunoi criteriul funcțional pentru că de altfel consecințele sunt destul de delicate și se manifestă prin degeraturi, prin răni și accentuarea unor bătături și a unor suferințe punctuale și care pot avea consecințe pentru tot restul vieții, pentru că anumite leziuni nu se mai pot rezolva. Pielea este un organ foarte delicat și sunt leziuni care pot fi ireversibile în anumite zone, pe tegument să fie prezentă leziunea pe tot parcursul vieții. Pe de altă parte, contează și calitatea șosetei, dar contează și timpul la care expunem picioarul frigului și agenților și intemperiilor și umidității”, a explicat dr. Marius Uscatu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.