VIDEO EXCLUSIV Alarmant! DSP București: Oamenii nu mai declară contacții direcți

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, dr. Oana Nicolescu, a declarat în exclusivitate pentru Sanatatea.TV si RoHealthReview.ro că, în acest moment, există o tendiță a persoanelor confirmate pozitiv pentru COVID-19 să nu mai declare contacții direcți, ceea ce duce la creșterea riscului de răspândire a bolii.

”Pot să vă spun că la început…. și vă dau un simplu exemplu, dacă aveam 100 de pozitivi și aveam vreo 500 de contacți direcți, acum dacă avem în momentul de față 100 de pozitivi, contacți direcți avem cred vreo 20. Adică oamenii nu mai declară contacții direcți, merg pe ideea că „stau singur, la birou stau singur”. Noi, în de cele mai multe cazuri, încercăm prin această anchetă epidemiologică să aflăm cu cine stă în casă și aflăm că stau cu cineva. Atunci le spunem că și acele persoane ar trebui să intre în carantină, însă primim răspunsuri de genul: ”Nu, stați că nu m-am întâlnit, a fost plecat etc”. Adică sunt situații punctuale”, a declarat în exclusivitate pentru Sanatatea.TV si RoHealthReview.ro dr. Oana Nicolescu.

Totodată, directorul DSP București atrage atenția că încă nu este momentul să lăsăm garda jos și că trebuie să fim riguroși cu măsurile de protecție în vigoare.

”Ce vreau să subliniez e faptul că deși în momentul de față vedem că numărul de cazuri pozitive este în scădere, faptul că incidența pe București este în scădere, asta nu înseamnă că nu trebuie să păstrăm mai departe aceleași măsuri pe care le avem și în momentul de față. Pentru că numărul pozitivilor în momentul de față să știți că este mic, dar cazurile sunt deosebit de grave având în vedere ceea ce se întâmplă în momentul de față în secțiile de ATI”, a mai subliniat directorul DSP București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.