VIDEO EXCLUSIV Dr. Oana Nicolescu: Resursa umană și digitalizarea, două probleme importante din cadrul DSP București

Resursa umană continuă să fie o problemă nu doar în unitățile sanitare, ci și în cadrul Direcțiilor de sănătate publică. La DSP București, de exemplu, la nivel de epidemiologie se lucrează cu cinci medici, după cum a declarat în exclusivitate pentru Sanatatea.TV și RoHealthReview.ro directorul executiv al DSP București, dr. Oana Nicolescu.

”În momentul în care am preluat ca director această instituție mi-am pus întrebarea care sunt cele mai importante probleme pe care le-am regăsit  în această instituție. Și dacă ar fi două deosebit de importante, acestea ar fi resursa umană și digitalizarea care, din punctul meu de vedere, sunt două lucruri fără de care o instituție să funcționeze nu se poate. Dacă cu digitalizarea să spunem că am mai reușit, pentru că am avut susținerea tuturor instituțiilor, pe partea de resursă umană lucrurile nu stau foarte bine deoarece în momentul de față lucrăm doar cu o mare parte din detașați și aici vorbim de medicii care sunt fie medici stagiari, fie medici rezidenți și nu vorbim doar de specialitatea de medicină generală, ci  cei de la stomatologie. Și, da, o problemă foarte mare o avem pe partea de medici epidemiologi pentru că la nivel de DSP trebuie să avizăm, să autorizăm absolut toate unitățile sanitare care în acest context și-au modificat de fapt toate structurile. Pot să vă spun că în momentul de față lucrăm la nivel de epidemiologie cu 5 medici, foarte greu, gândinu-ne că în momentul de față pe București sunt peste 40 de spitale”, a declarat directorul DSP București.

Pentru a funcționa optim, directorul DSP București spune că necesarul ar fi de 15 medici.

”Probabil ca să funcționăm bine cam de 15 medici am avea nevoie, dar în momentul de față mulțumită în primul rând colegilor care ni s-au alăturat începând cu această lună, medici epidemiologi detașați de la spitale, sunt în număr de nouă”, a mai precizat dr. Oana Nicolescu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.