VIDEO Investiții la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Au fost făcute investiții de 6 milioane de lei la Secția de Ortopedie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București. Secția beneficiază acum de paturi de ultimă generație și de trei săli de operație dotate cu mese manevrabile prin telecomandă și lămpi ultramoderne, cu monitorizare video. Fondurile provin de la Ministerul Sănătății.

„Sunt 34 de paturi, 28 funcționale, pentru că urmează să finalizăm și clădirea cea nouă și atunci vom avea o secție funcțională cu 34 de paturi. Trei săli de operație dotate la nivelul cel mai înalt. Mai urmează încă aparate – care sunt în curs de achiziție – să completeze dotarea acestei secții. Și mă refer aici la un sistem de artroscopie performant, la un sistem de monitorizare”, a spus ministrul sănătății, Sorina Pintea, cu prilejul redeschiderii secției.

 

Spitalul, pregătit să preia adulți în caz de cutremur

 

Noile mese de operație sunt mobile, manevrabile prin telecomandă și permit ca pacienții să fie transportați cu tot cu masă. În plus, pot suporta o greutate de până la 450 de kilograme, astfel încât pot fi folosite și pentru adulți, în caz de calamitate.

„Suntem pregătiți să fim versatili. La cutremurul din 1977, la Grigore Alexandrescu au fost aduși foarte mulți adulți. Nu mai avem unde să-i trimitem, trebuie să poată fi rezolvați aici. Și tot spitalul are această capacitate de versatilitate”, a precizat conf. dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

 

Lămpi și paturi de ultimă generație

 

Toate cele trei lămpi din blocul operator, vechi de peste 20 de ani,  au fost schimbate. Noile lămpi permit transmiterea în timp real a imaginilor.

„Pe de o parte, are scop didactic. Pe de altă parte, la intervențiile dificile poate să mai stea un alt chirurg și să observe cum se desfășoară intervenția chirurgicală, dacă i se pare că e ceva în neregulă să poată să intervină. Este practic chirurgul care trebuie să pună totul în ordine și care vede la un moment dat dacă ceva nu funcționează cum trebuie. E un concept nou în chirurgie în acest lucru”,  a explicat conf. dr. Alexandru Ulici.

Secția de Ortopedie de la Grigore Alexandrescu beneficiază acum și de paturi de ultimă generație, complet dotate pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. Totodată, noile paturi asigură un confort deosebit pacienţilor și sunt considerate cele mai sigure de pe piaţa medicală.

 

Urmează alte dotări

 

„Este un nivel pe care ni-l dorim pentru toate spitalele universitare din România. Am avut aici o alocare bugetară, până în acest moment, de 10 milioane de lei. Achizițiile s-au făcut în limita a 6 milioane de lei, deocamdată. În urma discuției din această dimineață cu domnul manager și cu domnul director medical, având în vedere că acest spital a înțeles ce are de făcut, se va suplimenta finanțarea cu încă 4.500.000 de lei, astfel încât să ajungem la un nivel de dotare performantă”, a spus Sorina Pintea.

„Urmează să vină luna viitoate aparatura pentru chirurgie, laparoscoape, turnuri laser. Deci toată dotarea pentru un spital de vârf”, a precizat managerul unității medicale. Alexandru Ulici a dat și un exemplu din ce se va putea face cu noile aparate. „În primul rând, la Ortopedie, de exemplu, vom aplica neuromonitorizarea, în toate cazurile de intervenție pe coloanal vertebrală, ceea ce va permite o rezolvare mai amplă a malformațiilor congenitale. E doar un exemplu din câte putem să facem”, a spus Alexandru Ulici.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.