VIDEO Klaus Iohannis: Măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională, la final afirmând că toţi voluntarii sunt “foarte bine” pregătiţi.

“Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii care sunt aici. Am constatat că toţi voluntarii sunt foarte bine pregătiţi, au o abordare calmă, foarte profesionistă, reuşesc să îi calmeze pe oamenii care au probleme dacă sunt bolnavi şi, mai ales, dacă sunt infectaţi cu acest nou virus. (…) Putem să observăm în ultimele zile că măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate, numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut în ultimele două săptămâni, suntem pe un platou, însă spitalele sunt tot mai aglomerate”, a declarat, duminică, Iohannis.

„Îi felicit pe toţi cei care au iniţiat şi cei care continuă o muncă foarte foarte complicată aici. Putem să observăm în ultimele zile –  cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident  – că măsurile de restricţie luate de Guvern încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, deci suntem pe un platou, însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Prea mjulţi români bolnavi ajuns într-o stare gravă sau foarte gravă”, a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a făcut un apel la solidaritate cu personalul medical care „lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie” şi cu voluntarii.

„Cred că suntem chiar obligaţi să fim solidari cu ei şi să respectăm normele care sunt impuse”, a subliniat preşedintele.

Acesta a precizat că prin respectarea măsurilor care sunt impuse acum, românii vor putea avea sărbători de iarnă „fără restricţii suplimentare”.

Întrebat despre vaccinarea în masă a propulației împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, președintele a răspuns că aceasta ar putea avea loc în primăvară.

”Cei din Comisie (Europeană – n.r.) care se ocupă cu relația directă cu producătorii de vaccinuri ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranșelor până când vor fi toate livrate. Însă vaccinarea în masă, deci a populației care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidități, nici cu sensibilități se va produce, probabil, în primăvară. Deci putem să ne gândim că undeva la începutul anului, în ianuarie-februarie, în cea mai bună variantă (…) va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranșe și poate că până la sfârșitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare și pentru toată lumea”, a spus șeful statului privind vaccinarea.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.