VIDEO Klaus Iohannis: Nu ar trebui să fie organizate anul acesta festivități de începere a școlii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, e ”corectă şi necesară”. Șeful statului a transmis, însă, că, din punctul său de vedere, nu ar trebui să fie organizate anul acesta festivități de începere a școlii, din cauza pericolelor reprezentate de aglomerație în timpul pandemiei.

”Aşa cum ştiţi, şcoala începe pe 14 septembrie, în condiţii cu totul diferite faţă de anii trecuţi. Avem doar câteva localităţi în care şcoala se va relua normal, iar în alte localităţi şcoala se va desfăşura în sistem hibrid. Autorităţile au luat măsuri. Eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice a părinţilor şi a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero,dar e important să conştientizăm că prin respectarea regulilor fiecare contribuie la limitarea răspândirii. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a declarat preşedintele.

El a menționat eforturile autorităţilor locale de a asigura instituţiilor de învăţământ tot ce este necesar pentru desfăşurarea noului an şcolar şi le-a mulțumit cadrelor didactice şi conducerilor şcolilor care nu de puţine ori trebuie să găsească soluţii pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de siguranţă.

El a adresat un mesaj părinţilor, încurajându-i să-i trimită pe copii la şcoală.

”Mă adresez părinţilor care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp şcoala va fi diferită dar, dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a afirmat Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.