VIDEO Măști, dezinfectante și doi metri între candidați, câteva dintre măsurile luate la examenul de admitere de la UMF Cluj

 

În acest weekend are loc concursul de admitere la universitățile de medicină și farmacie din țară. Contextul epidemiologic complicat face organizarea acestor examene în format clasic dificilă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate RoHealth.Review.ro și Sanatatea.TV, rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, a vorbit despre măsurile luate de universitatea pe care o conduce.

” Asigurăm măști și nu orice fel de măști, ci măști FFP 2 pentru candidați, dezinfectante, triajul epidemiologic. Deci respectăm toate măsurile epidemiologice în vigoare. Iar toți supraveghetorii de la acest examen au fost testați. La fel și Comisia Centrală de admiteri. Deci ne străduim să creăm condiții de siguranță pentru toți candidații”, a afirmat ea.

Cum respectarea distanței de cel puțin doi metri între candidați a redus drastic numărul de persoane care pot intra într-o sală, UMF Cluj a închiriat spații pentru examen. ”Am apelat la săli mari: la Sala Polivalentă, la Sala Sporturilor, la săli mari de conferință care există în orașul nostru, la hotelurile mari, care permit examenului în condiții de siguranță și în același timp în condiții de confort pentru candidați”, a spus rectorul.

Un număr de aproximativ 1.820 de candidați s-au înscris pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă – un număr în creștere față de anul trecut.
Cele mai căutate specializări au fost radiologie, asistenţă medicală generală, medicină şi balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, nutriţie şi dietetică.Interes crescut a fost și pentru tehnică de dentară.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.