Medic ATI: Avem generații de medici tineri rezidenți care sunt „excepționali”

Dr. Adrian Zaciu, medic primar ATI în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila”, a declarat că faptul că au plecat foarte mulți specialiști din țară îngreunează situația actuală, dar de doi-trei ani, avem generații de medici tineri rezidenți care “sunt excepționali nu numai din punct de vedere profesional, dar și uman”.

“Mă bucur foarte mult că de doi-trei ani încoace avem niște generații de medici tineri rezidenți care sunt excepționali, nu numai din punct de vedere profesional, dar și uman. Sunt dornici să ajute, să învețe foarte mult (…).
Spitalul Militar și ROL 2 nu reușeau fără ajutorul rezidenților. Vorbesc din punct de vedere al doctorilor, iar restul personalului, la fel. În afară de asistentele de terapie intensivă, avem asistente care poate nu sunt chiar la fel de bine calificate în munca de terapie intensivă pe care o desfășurăm, dar sunt de mare ajutor”, a declarat Dr. Adrian Zaciu.

În ceea ce privește profilul pacientului de la ATI în prezent, față de acum câteva luni , medicul a spus că în prezent, sunt pacienți care sunt activi, intră în contact cu toată lumea, în mijloace de transport, și atunci incidența la acești pacienți mai tineri este mai mare față de cum era în prima fază a pandemiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.