(VIDEO) Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Educaţia, dezvoltarea economică, accesul la alimente de bună calitate – factori esențiali împotriva obezității, ca boală multifactorială

În contextul Zilei Mondiale a Obezității, modificarea trendului rapid de creştere a numărului de copii şi de tineri hiperponderali sau obezi nu se poate face decât prin educaţie, a transmis ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Declarațiile sunt făcute în cadrul conferinţei „Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”, organizată astăzi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, eveniment transmis LIVE pe paginile de Facebook Sănătatea TV și RoHealthReview și prezentat de jurnalistul Cristi Mateescu:

„Aş vrea să revin, la mine deja a devenit un soi de obsesie, la Educaţia pentru sănătate. Copiii nu vor şti să se alimenteze corect ca structură alimentară în primul rând, nu vor face educaţie fizică, dacă lucrurile acestea nu sunt foarte bine fundamentate încă din primii ani de şcoală, de la şcoala primară, ulterior în gimnaziu. Cred că putem să facem împreună cu Ministerul Educaţiei” a precizat acesta.

Am convingerea că, anul viitor, promisiunea doamnei ministru Deca că vom introduce ca şi disciplină curriculară Educaţia pentru Sănătate, la şcoala primară măcar sau şi la gimnaziu ar fi şi mai bine, va include şi această pledoarie şi informarea copiilor legat de modul în care trebuie să se alimenteze şi să practice activitatea fizică”, a anunțat ministrul, în contextul amintit, precizând că este foarte important un plan de ţară pentru rezolvarea acestei probleme.

Ministrul Sănătăţii: Problema obezităţii nu se poate rezolva cu vreun „medicament minune”

„Cel mai important lucru cred este să avem un plan de ţară cum să putem să rezolvăm această problemă, care nu o să se rezolve prin administrarea unui produs medicamentos care este foarte la modă acum. Lumea crede că rezolvarea problemei legate de obezitate, de multe ori, se poate rezolva medicamentos foarte simplu, putem să mâncăm oricât, dar avem un medicament minune care combate obezitatea. Nu, este o boală multifactorială.
(…) Noi discutăm despre obezitate în contextul sănătăţii, dar educaţia are un rol esenţial, dezvoltarea economică, accesul la alimente de bună calitate. Toate lucrurile acestea sunt cele care pot să ducă la schimbarea unui trend şi la îmbunătăţirea indicatorilor stării de sănătate a oamenilor din România”, a adăugat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.