VIDEO Misiune contra cronometru pentru transportul la Târgu Mureşti şi Bucureşti a două organe prelevate pentru transplant

Un elicopter Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a efectuat, sâmbătă, o misiune contra cronometru pentru transportul la Târgu Mureşti şi Bucureşti a două organe prelevate pentru transplant de la un pacient din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), este vorba despre o inimă care a fost dusă la Târgu Mureş şi de un ficat care a fost transportat pentru salvarea vieţii unui pacient din Bucureşti.

„Echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfăşurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate şi a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistriţa la Târgu Mureş şi Bucureşti. Având în vedere că timpul care curge din momentul prelevării şi până în momentul transplantării poate prejudicia viabilitatea organelor, singura soluţie pentru salvarea prin transplant a vieţii a doi pacienţi a fost ca misiunea să se efectueze de urgenţă şi cât mai rapid posibil cu ajutorul unui elicopterul Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.”, a transmis DSU, pe Facebook.

Misiunea a fost executată într-un timp de numai două ore.

„Datorită profesionalismului de care au dat dovadă, colegii noştri au reuşit să transporte, în două ore, o inimă la Târgu Mureş şi un ficat la Bucureşti, pentru a ajuta ca doi oameni să primească o nouă şansă la viaţă”, a mai transmis DSU.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.