(VIDEO) Nevoia de clădiri noi pentru spitale, la nivel de discuții pentru autoritățile locale

Nevoia de noi clădiri pentru spitale în Braşov sau a lipsei de spaţii pentru învăţământ în cadrul unităţilor medicale clinice au fost teme ale dezbaterilor publice de vineri, ale conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Braşov cu specialiştii din Sănătate şi managerii unităţilor sanitare locale; cu prilejul prezentării strategiei judeţene în domeniul amintit, preşedintele CJ Braşov, Tudorică Şerban, a subliniat că, recent, s-au făcut paşi importanţi în privinţa problemelor expuse.

„Am reuşit să intabulăm spaţii şi, de asemenea, putem să vorbim acum despre construirea unui spital nou de psihiatrie de 500 de paturi – avem terenul şi un studiu de fezabilitate în lucru.

Se naşte, totodată, ideea de a construi un spital nou de neurologie şi recuperare, care iarăşi trebuie gândită cu seriozitate.

De asemenea, trebuie să mutăm secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean – din Tractorul şi Astra – într-un spaţiu nou. Deci, sunt spaţii noi pe care trebuie să le construim pentru Spitalul Judeţean şi pentru neuro-psihiatrie. De asemenea, la Spitalul de copii este un PUZ – Plan Urbanistic Zonal – în lucru pentru extinderea spaţiilor existente”, a transmis preşedintele CJ.

La rândul său, prorectorul Universităţii Transilvania Braşov, prof.dr. Liliana Rogozea a menționat nevoia unor spaţii pentru învăţământul de specialitate în cadrul spitalelor clinice:

„Trebuie să prindem în caietele de sarcini pentru construcţiile viitoare spaţii pretabile pentru zona de învăţământ, de pregătire a studenţilor medicinişti„, a subliniat preşedintele CJ Braşov dar „mai e nevoie de discuţii, de întâlniri, (…) mai avem date de colectat (…) pentru că fiecare specialist trebuie să-şi spună părerea”, este de părere acesta.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.