VIDEO Organizarea și aprovizionarea spitalelor, dar și comunicarea, ar trebui să fie priorități ale ministrului Sănătății, spune europarlamentarul Cristian Bușoi

Organizarea și aprovizionarea spitalelor, dar și comunicarea trebuie să reprezinte priorități ale noului ministru al Sănătății. Este mesajul transmis de europarlamentarul Cristian Bușoi, membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară a Parlamentului European, în emisiunea Voci pentru Sănătate | Live cu Ileana Toma, dezvoltată de Sănătatea Press Group.

Victor Costache și-a dat demisia astăzi din fruntea Ministerului Sănătății, iar în locul său a fost desemnat Nelu Tătaru. Acesta urmează să depună jurământul.

Noul ministrul al Sănătății ”trebuie să facă toate eforturile pentru ca spitalele să fie bine organizate. Aprovizionarea, dotarea cu cele necesare nu este deloc o sarcină ușoară și nu este doar pe umerii ministrului Sănătății, tot Guvernul este implicat să găsească soluții, să identifice și să deblocheze unele situații care țin de achiziția de materiale sanitare de primă necesitate. Nu mai vorbesc de dotarea secțiilor de urgență, secțiilor de ATI, pentru că acolo lucrurile sunt și mai grele și chiar țări foarte mari, foarte bogate, bine puse la punct, au astăzi dificultăți în a găsi echipamente”, a spus Cristian Bușoi.

El a vorbit și despre importanța comunicării. ”Să comunice foarte clar, foarte răspicat și cu foarte multă transparență și corectitudine în interiorul sistemului, dar și către publicul larg care este situația, care sunt provocările, care sunt soluțiile și cum putem trece împreună peste această criză”, a afirmat el.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.