VIDEO Patru simptome comune care indică prezența bolii Parkinson, explicate de specialiști

Un tremor ușor în mâna dreaptă…sau în stânga, abia sesizabil. „Probabil e din cauza oboselii”, ar gândi majoritatea dintre noi. În cele mai multe situații, chiar așa poate fi. Dar când tremorul este prezent doar la mâna dreaptă, de pildă, în moment de repaus, iar în activitate acesta devine estompat sau dispare, este posibil să fie unul din primele semne care indică prezența bolii Parkinson.

Manifestările asociate bolii Parkinson pot fi foarte variate de la persoană la persoană, însă există 4 simptome care reprezintă manifestările comune ce definesc această boală: TREMOR, RIGIDITATE MUSCULARĂ, AMPLITUDINE REDUSĂ A MIȘCĂRILOR, POSTURĂ INSTABILĂ. Despre aceste semne, ne vorbesc specialiștii, în materialul următor:

 

Parkinson este o boală cu multiple consecințe, nu doar la nivelul individului și al mobilității, care determină un puternic impact pe plan emoțional, psihic, atât pentru persoanele suferinde, cât și pentru aparținători. Acest impact se poate reflecta și la nivel social și economic, dacă ne gândim doar la modul în care afectează capacitatea de mișcare și de realizare a unor activități și care, implicit, se răsfrânge și pe plan profesional.

Identificarea simptomelor în etapele inițiale ale instalării bolii și diagnosticarea afecțiunii înainte ca manifestările să devină foarte vizibile sunt esențiale pentru un management eficient.

Deși este o boală incurabilă, intervențiile medicilor în vederea controlului simptomelor ajută să se limiteze pe cât posibil impactul asupra calității vieții pentru persoanele cu Boala Parkinson.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.