VIDEO Peste 10.000 de studenți au deschis anul universitar la UMF ”Carol Davila” din București

 

Peste 10.400 de studenți au deschis astăzi anul universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Cei aproximativ 1.500 de boboci, împreună cu alţi 8.900 de studenţi ai Universităţii şi cadrele didactice ale acesteia au făcut să răsune încă o dată Gaudeamus Igitur în Amfiteatrul Facultății de Medicină. Noua generaţie a Universităţii, intitulată generic „Nicolae Kretzulescu” numără astăzi 1.480 de studenţi: 890 la Facultatea de Medicină, 140 la Facultatea de Farmacie, 260 la Facultatea de Medicină Dentară şi 190 la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

“Să îți îndrepți pașii către profesia de medic poate însemna doar o opțiune, dar să te dedici cu adevărat medicinei înseamnă o binecuvântare a sinelui, iar această percepție o putem atinge numai prin abnegație, devotament și dăruire în raport cu cercetarea științifică medicală aprofundată fără de care nu vom putea ridica bariere în sinuoasa noastră călătorie spre performanță” a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Acad. Ioanel Sinescu.

”Cred că ținta oricărui specialist care intră în această universitate și care va ieși de pe treptele acestei universități și care va fi medicul de mâine al acestei țări trebuie să aibă drept principală coordonată profesionalismul, profesionalism care ar trebui dublat de cinste, de corectitudine și de omenie”, a transmis și prof. dr. Cătălina Poiană, prorector în cadrul UMF ”Carol Davila”.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul ”Medical Sciences”, fiind cotată între pozițiile 201-300 – o urcare spectaculoasă față de anul trecut. În 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între pozițiile 401-500.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.