VIDEO Președintele Iohannis: Vaccinarea este voluntară, sigură şi eficientă. Dacă lucrurile merg bine, este posibil să terminăm până în vară

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, în şedinţa extraordinară a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Șeful statului a specificat că „este posibil să terminăm, până în vară”, această primă campanie de vaccinare în cazul în care „lucrurile merg bine”.

Klaus Iohannis a precizat, în urma unei vizite la Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, că este foarte posibil ca, la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranşă de vaccin, adică de aproximativ 1 milion de doze.

„Din prima tranşă de circa 1 milion de doze va fi vaccinat personalul medical şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură. Vaccinarea este eficientă. Vaccinarea se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente. Sunt la cel mai înalt standard european”, a mai spus șeful statului.

“Peste 80% dintre cei informaţi din zona medicală vor să facă vaccinul”

“Sunt foarte bucuros să vă spun că persoanele informate din zona medicală doresc în proporţie de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun. Dacă toate lucrurile merg aşa cum au fost planificate, este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare”, a mai declarat preşedintele.

Șeful statului a menţionat că va exista un Registru Electronic al Vaccinărilor şi faptul că cei vaccinaţi vor trebui să facă o a doua doză după un anumit interval.

„Abia aştept să vină vaccinul”

„Aşteptăm să vină vaccinurile, personal, sunt foarte mulţumit de activitatea Ministerul Sănătăţii, de dl. ministrul, dl. secretar de stat, dl. colonel Gheorghiţă. Abia aştept să vină vaccinul şi să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucţie, să refacem tot ce a fost lăsat ‘mai încet’, să repornim economia şi să reajungem la normalitate”, a adăugat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.