VIDEO Prof. Dr. Coriu: Există o ruptură aparentă între corpul medical și societate

Prof. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a declarat că în acest moment, există o ruptură aparentă între corpul medical și societate, o relație de criză între medici și administrație, în special Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și o gravă criză în relația medic-pacient.

„O societate modernă are nevoie de un corp medical bine dezvoltat, un corp profesional care să corespundă nevoilor și provocărilor sistemului medical. Din păcate, în România, la acest moment, există o ruptură aparentă între corpul medical și societate. De asemenea, o relație de criză între medici și administrație, în special Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ca o consecință, și o gravă criză în relația medic-pacient”, a declarat prof. Dr. Daniel Coriu.

Acesta a mai spus că se constată o degradare constantă a relației medic-pacient, cu impact nedorit, asupra actului medical, un viitor incert în care medicul va practica o medicină defensivă, iar pacientul nu va primi ceea ce are nevoie din punct de vedere medical.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment record desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group, la care s-au înscris peste 8.000 de medici.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.