VIDEO Prof. dr. Cristian Oancea: UMF Timișoara, proiecte pentru a dezvolta noi terapii în lupta cu SARS-CoV-2

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara a intrat în parteneriat cu alte universități din lume, atât de Medicină, cât și cu profil tehnic, pentru a dezvolta noi terapii și cele mai bune pentru a lupta împotriva COVID-19. Este declarația făcută de prof. dr. Cristian Oancea, prorector pentru cercetarea științifică în cadrul UMF Timișoara, într-un interviu pentru RoHealthReview.ro.

”Am depus mai multe intenții de proiect. La foarte multe suntem considerați eligibili. Multe dintre ele le coordonăm chiar noi – prin Facultatea de Medicină din Timișoara – la altele suntem luați ca parteneri. Toate au în centrul lor lupta împotriva SARS-CoV-2”, a spus el.

Prof. dr. Oancea a prezentat câteva dintre aceste proiecte: unul dintre proiectele pe care s-a pus accent este legat de dezvoltarea de ventilatoare, iar un altul dezvoltarea de terapii, începând de la terapia cu ozon, la cea de plasmafereză, despre care se vorbește mult în ultimul timp.

Un alt proiect se referă la o tehnică prin care aerul expirat de pacienții internați la Terapie Intensivă să fie purificat și curățat, practic, de SARS-CoV-2.

Aceste proiecte ”denotă o cristalizare a unor idei clare și surpriza plăcută a fost că toți colegii noștri – indiferent că sunt medici, ingineri sau de alte profesii – denotă o capacitatea creativă ieșită din comun și ne bazăm pe acest lucru”, a spus prof. dr. Oancea.

Cristian Oancea a vorbit și despre importanța dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19, pe care l-a descris drept ”prioritatea zero”. ”Vestea bună este că vor veni unele vaccinuri în test și la noi în țară, atât în București, cât și în Timișoara”, a spus el.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.