(VIDEO) Salvamont: Iată cei 35 de câini care au câștigat cu multă dedicație brevetul de salvatori! De ei vor depinde multe vieți…poate și a ta!

Timp de zece zile, în zona Capra din masivul Făgăraș s-a desfășurat „Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont (avalanșă și mediu natural)”, acțiune organizata de Salvamont Argeș si Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, sub patronajul Consiliul Județean Argeș și Departamentul pentru Situații de Urgență.
Astfel, peste 30 de câini au fost testați pentru obținerea brevetului de unitate canină operațională sau reconfirmarea brevetului, iar cinci câini tineri,… așa-zisa „grădiniță„, au parcurs pregătirea inițială pentru admiterea in stagiul de formare din anul 2025.
La finalul stagiului au reușit sa obțină brevetul pentru următorul an 35 de unități canine – anunță Salvamont Romania, brandul ce-i reuneşte pe cei peste 800 de salvamontişti din cadrul celor 42 de structuri de salvare montană judeţene şi locale din Romania.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.