VIDEO Șase ani de la tragedia Colectiv: Ce s-a schimbat?

Pe 30 octombrie, se împlinesc șase ani de la incendiul din clubul Colectiv, o tragedie care a dus la pierderea a zeci de vieți și la condamnarea altor sute de tineri la suferință pe viață. Deși au trecut șase ani, România încă nu are un centru pentru tratarea pacienților cu arsuri, nici suficiente paturi sau o bancă de piele.

“Este strigător la cer ca, după șase ani de la Colectiv, să nu avem un centru de mari arși în România. Îmi doresc să văd aceste centre construite în România, aceste centre ar salva vieți. Cumva, copiii noștri nu au murit degeaba. Nevoile unui mare ars sunt enorme și nu i le decontează nimeni“, a declarat, în exclusivitate pentru RoHealth Review, Eugen Iancu, președintelel Asociației Colectiv.

“După Colectiv s-au făcut multe controale, s-au dat multe amenzi, s-au închis spații comerciale și atât. Din păcate, vedem și la șase ani după Colectiv că întotdeauna acționăm post. Legea ar trebui să impună prevenția“, a mai spus Eugen Iancu.

Ce s-a schimbat după tragdeia de la Colectiv? Pot fi tratați pacienții cu arsuri în România? Cât de greu se obține transferul pacienților cu arsuri în străinătate? Care sunt nevoile unui pacient cu arsuri? Sunt doar câteva întrebări la care ne-a răspuns Eugen Iancu, președintelel Asociației Colectiv.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.