VIDEO Senatorul Adrian Wiener: Personalul medical și cei care sunt implicați în activități esențiale în această perioadă trebuie testați periodic

Personalul medical și cei care sunt implicați în activități esențiale în această perioadă trebuie testați periodic pentru COVID-19. Este mesajul transmis de senatorul USR Adrian Wiener, membru al Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului României, în emisiunea Voci pentru Sănătate | Live cu Ileana Toma, dezvoltată de Sănătatea Press Group.

”Strategia de testare a fost una extrem de nefericită, care efectiv ne-a decimat sistemul de sănătate. 15% dintre persoanele infectate sunt cadre medicale. Aceasta a fost strict din cauza rigidității strategiei de testare care a fost aplicată săptămâni la rând, care nu a permis testarea pacienților, decât strict în context epidemiologic, desi cu toții știam că există transmitere comunitară în România”, a declarat senatorul.

În cee ace privește actului medical în spitalele din România, Adrian Wiener consider că aceasta, astăzi, este compromisă.

”Este important să renunțăm la clișee, să aducem transparență în tot cee ace comunicăm – la ora asta există o opacitate enormă în felul în care se comunică și cu profesioniștii din sănătate, dar și cu populația. Ceea ce este important este să avem procedure foarte bine stabilite și comunicate, proceduri eficiente, procedure validate în cee ace privește circuitul pacienților cu COVID-19”, a atras el atenția

Testarea este un instrument strategic într-o epidemie, nu un instrument de comunicare publică sau de altă natură., afirmă senatorul USR.

Potrivit lui, testarea nu are ca scop liniștirea populației, ci limitarea epidemiei.

Politicianul a vorbit și despre importanța transparentizării comunicării în actuala situație epidemiologică, dar și despre efectele în România ale eforturilor făcute la nivel european.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.