Premierul Ludovic Orban a anunțat, în cursul unei vizite la Brașov, că Guvernul a luat decizia ca proiectul Spitalului Regional de Urgență Brașov să fie finanțat din fonduri europene.
” Am luat decizie sa fie inclus pe lista obiectivelor pentru care vom cere finanțarea din Facilitatea de Reziliență și Recuperare (…). România beneficiază de o finanțare consistentă, sub formă de granturi sau sub formă de împrumut, de peste 30 de miliarde de euro”, a afirmat premierul, adăugând că o mare parte dintre aceste fonduri vor merge către sănătate.
Premierul, care se află la Brașov însoțit de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a vorbit și despre secția modulară ATI pentru pacienții cu COVID-19, amenajată în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.
”Am venit să inagurăm secția modulară realizată de Consiliul Județean în curtea Spitalului Județean, după un proiect făcut de Asociația Dăruiește Viață, căreia îi mulțumim și pentru implicarea de aici, de la Brașov, pe lângă implicarea de la Spitalul Elias. Înzestrarea a fost făcută cu susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății. Această secție modular va putea primi pacienți. 16 locuri sunt pentru cei care sunt în Terapie Intensivă și care au nevoie de intubare. De asemenea, mai sunt prevăzute locuri pentru pacienți care, chiar dacă nu au nevoie de intubare sunt într-o situație intermediară și necesită tartare în secție de terapie intensivă”, a afirmat el.