VIDEO Tratament inovator pentru COVID-19, cu anticorpi monoclonali, la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Timișoara au inclus în lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus un medicament folosit până acum în tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide, fiind vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6.

În urma administrării tratamentului, s-a constatat că în cazul pacienților cu forme moderate și severe de boală a existat o îmbunătățire a stării de sănătate, după cum au anunțat reprezentanții Spitalului “Victor Babeș” Timișoara

Potrivit aceastora, aproape 100 de pacienți infectați cu noul coronavirus, internati in Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, au beneficiat până acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

De asemenea, sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilație mecanică la pacienții infectați cu SARS-CoV 2 care au fost diagnosticați cu pneumonie, potrivit reprezentanților unității medicale.

Aceștia au explicat că anticorpii monoclonali imită anticorpii generați de organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului.

“Avantajul este că poate fi administrat pe secție și nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, și atunci se degrevează Secția de Terapie Intensiva de aceste cazuri.”, a spus conf. dr. Voichița Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Timișoara.

Potrivit aceluiași anunț, tratamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluție de ser fiziologic.

Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara spun însă că există o „fereastră de timp”, destul de redusă, pentru administrarea acestui medicament, astfel încât acesta să fie eficient.

“Cu cât a fost administrat mai repede în evoluția bolii, cu atât eficiența a fost mai mare. La pacienții critici, în fază terminală, există foarte puțină medicație și doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilația mecanică și chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcționeze.”, a spus conf. dr. Voichița Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.