(VIDEO) UNICEF România: U-Report Europe, o platformă dedicată susținerii tinerilor care suferă traumele războiului

„Războiul din Ucraina a marcat viețile a milioane de copii și tineri. Departe de casă, de prieteni și de toți cei dragi, tinerii refugiați vorbesc deschis despre traumă și despre impactul războiului asupra sănătății mintale a adolescenților” – menționează UNICEF România cu referire la U-Report Europe, o platformă care îi încurajează pe tineri să își exprime opiniile în privința mai multor subiecte, inclusiv asupra sănătății mintale.

U-Report este platforma digitală emblematică a UNICEF, începută în 2011, cu scopul de a implica tinerii în prioritățile programului, fiind un răspuns în situații de urgență și acțiunile de advocacy.

Sprijină participarea adolescenților și funcționează ca un instrument unde se pot împărtăși informații, care crește gradul de conștientizare și colecteaază date cuantificabile cu privire la anumite domenii în care afectează copiii, inclusiv cei mai vulnerabili. Răspunsurile primite sunt analizate în timp real, mapate și afișate pe un tablou de bord public, asigurându-se că feedbackul tinerilor poate fi acționat de factorii de decizie locali și naționali.

U-Report Europe oferă tinerilor refugiați și familiilor acestora informații care salvează sau îmbunătățesc viața și sprijină angajamentul continuu prin împărtășirea de informații actualizate din țările gazdă. De asemenea, sprijină mobilizarea tinerilor pentru a participa activ la construirea unor societăți mai bune pentru copii și tineri.

În context, U-Reporters Europe își propune să contribuie la o schimbare reală și de durată și să sprijine integrarea tinerilor ucraineni și a familiilor acestora în comunitățile gazdă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.