VIDEO Vela, despre câte persoane au voie să se strângă la o masă festivă, într-un apartament

 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat că evenimentele personale în spaţii închise nu pot fi organizate cu mai mult de opt personae.

Marcel Vela a precizat că de la 1 sau 15 iunie, situaţia ar putea fi reevaluată.

”Pentru a reduce riscul autoizolării pentru persoanele care intră în contact cu posibili cetăţeni care sunt pozitivi, s-a luat această decizie ca în spaţiile închise , evenimentele personale, să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane”, a explicat Vela în cadrul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri.

Ministrul a adăugat că evenimentele de familie care ţin de slujbe religioase se pot organiza cu 16 persoane, în timpul stării de urgenţă, numărul acestora fiind 8, dar că în spaţii închise limita este de 8 persoane.

”Într-un apartament situaţia este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic să fie mai mult de 8 persoane la o masă festivă. Aşa cum susţin specialiştii în boli infecţioase şi în zona epidemiologică, dacă cineva este asimptomatic sau a fost contactul unei persoane devenită pozitiv, automat toţi invitaţii intră 14 zile în izolare, după ancheta epidemiologică”, a răspuns Vela unei persoane care a întrebat când vor fi posibile evenimentele cu mai mult de opt persoane.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.