VIDEO Ziua Mondială a Creierului | Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, despre scleroza multiplă

 

În fiecare an, la 22 iulie, este marcată Ziua Mondială a Creierului. Anul acesta, tema evidențiază creșterea gradului de conștientizare pentru scleroza multiplă.

Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central și care este diagnosticată, de obicei, la adulții tineri, care au vârsta cuprinsă între 20 si 40 de ani. Totusi, afecțiunea se poate declanșa oricând între 15 și 60 de ani.

La nivel mondial, statisticile spun că, la fiecare cinci minute, cineva primește diagnosticul de scleroză multiplă, un diagnostic care schimbă viața pacien’ilor. Care este incidența acestei afecțiuni în România? Care sunt simptomele acestei afecțiuni? Care sunt cauzele și factorii de risc în ceea ce privește scleroza multiplă? Cum se pune un diagnostic corect de scleroză multiplă? Care este traseul pe care trebuie să îl urmeze un pacient, de la primele simptome, până la diagnostic? În ce constă tratamentul pentru scleroza multiplă? Sunt întrebări la care a răspuns, pentru RoHealth Review și Sănătatea. TV, Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, fost Preşedinte al Societății de Neurologie din România, Prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.