VIDEO Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei | Invitat: Conf. Dr. Simin Aysel Florescu

 

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este marcată anual la data de 28 iulie pentru a spori conştientizarea privind hepatita virală, o inflamaţie a ficatului care provoacă o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancerul de ficat, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ediția din acest an are ca temă ”Hepatita nu poate aștepta”, subliniind nevoia de îmbunătățire a diagnosticării și tratării afecțiunilor hepatice, dar și de creștere a conștientizării  populației privind aceste boli, mai ales în actualul context pandemic.

Există cinci tulpini principale ale virusului hepatitei, respectiv A, B, C, D şi E. Împreună, hepatitele B şi C sunt cele mai frecvente, acestea ducând la 1,1 milioane de decese şi 3 milioane de noi infecţii anual, potrivit www.who.int. Pe fondul pandemiei de COVID-19, hepatita virală continuă să ia mii de vieţi în fiecare zi.

Care sunt semnele si simptomele infecției cu virusul Hepatitei? Care sunt factorii de risc si cauzele apariției acestei afecțiuni? Câte tulpini principale ale virusului Hepatitei există? Care  sunt principalele modalități de prevenire a infecției cu virusul Hepatiei?  Sunt doar câteva dintre întrebările la care ne-a răspuns Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din Capitală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.