Managementul cancerului. Ce știm? Ce putem? Cum putem face efectiv?

La ora actuală, când vorbim despre cancer, nu ne mai referim la o singură maladie. Noți...

De unde începe reforma în sănătate

Educația populației, formarea și promovarea specialiștilor, utilizarea eficien...

Relația medic – sistem medical. Cantitate versus calitate

Medicina a fost inventată de către oameni, pentru oameni

O reformă reală a sănătății se bazează, în primul rând, pe consensul național de schimbare în interesul general pentru sănătate

Mai bine de 25 de ani s-a încercat, rând pe rând, în diverse variante, adaptarea unui s...

Inovația în chirurgia oncologică – trecerea de la operații clasice la telechirurgie

Ce presupune racordarea României la progres, tehnologie înaltă și la performanț...

20 februarie 2018

Piața de publicitate şi medicamente, în creștere

Share pe Facebook

Piața de publicitate la medicamente și produse de sănătate a crescut cu peste 20 % în 2017 comparativ cu 2016, ajungând la 73 de milioane de euro, arată statisticile asociaţiilor de profil. Specialiștii din domeniul medical au analizat situația din cadrul industriei medicamentelor din România și au ajuns la concluzia că publicitatea medicamentelor cu impact asupra comunităților noastre va fi într-un trend crescător și în următorii ani.


De la an la an crește foarte mult. România este printre „starurile” regiunii din acest punct de vedere. Cererea este stimulată și prin publicitate, că acesta este și unul dintre rolurile publicității. Categoria produselor destinate sănătății, în general, a avut o creștere anul trecut față de 2016 de peste 20%, deci mare”, a declarat Oana Cociaşu, Președinte Consiliul Român pentru Publicitate.


Agenția Națională a Medicamentului arată că numărul sesizărilor privind publicitatea înșelătoare la medicamente a scăzut, dar asta pentru că în România publicitatea la medicamentele fără prescripție medicală este reglementată.


Suntem complet aliniați la tot ce înseamnă ghiduri științifice, la procedee de autorizare de punere pe piață. Deci nu poate fi vorba de o atenție sporită pentru un medicament care se eliberează pe bază de prescripție sau pentru un OTC. Vorbim exact de aceleași proceduri, de aceleași reglementări total aliniate la legislația farmaceutică a Uniunii Europene”, a subliniat Anca Crupariu, Şef Departament Politici și Strategii, Agenția Națională a Medicamentului.


În schimb, publicitatea pentru suplimentele alimentare este necontrolată în România, iar consumatorii pot fi duși în eroare de anumite reclame, mai spun specialiştii.


În ceea ce privește publicitatea sau publicitatea înşelătoare, un consumator este foarte important să ceară mai multe informații. Să nu se ia, să ia un supliment alimentar doar pe baza comunicării comerciale mai ales din audiovizual, ci să ceară un sfat atât reprezentanților companiei care comercializează suplimentul alimentar, cât și unui profesionist în domeniul sănătății pentru a costumiza tratamentul pe afecțiunile pe care le are sau pe starea de sănătate pe care vrea să o obțină. De aceea, este foarte important să discute cu un specialist pentru a ști exact ce să ia funcție de tipologia lui de sănătate, de bolile asociate sau ce dorește de la acel supliment alimentar”, a precizat Gerald Flintoacă Filip, Secretar General Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare.
 

EDITORIALE

linie_analize

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de cătr...

Breaking News-uri încă din anii 90: cine le-a văzut, auzit, ce s-a schimbat?!

Breaking News-uri
încă din anii 90:
cine le-a văzut, auzit,
ce s-a schimbat?!

O scurtă incursiune în evenimentele care au dat breaking news-uri în sănătatea românească

După 1989, pri...RECOMANDĂRILE REDACŢIEI

linie_interviuri

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de către ...

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Accesul pacienţilor la medicamente - între deziderat şi realitate

Anul acesta a venit cu schimbări la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), modificări ce ar putea uşura sau îngreu...

Boala secolului trecut

Boala secolului trecut

Nu s-a scurs, încă, un sfert din acest secol și sunt mari șanse ca despr...

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a primi ultimile noutăți despre revistă.

 
banner SPG

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monitoru...