Viena începe vaccinarea femeilor însărcinate împotriva noului coronavirus

Viena va desfășura o campanie de vaccinarea anti-COVID-19 a femeilor însărcinate de la jumătatea lunii mai. Astfel, Viena va deveni primul oraș din Uniunea Europeană (UE) care adoptă o astfel de măsură.

Această hotărâre are ca scop evitarea unor posibile complicaţii în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Mai exact, femeile însărcinate se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus începând din săptămâna a 13-a de sarcină, acest grup de populație fiind clasificat de mare risc, după cum a anunţat duminică responsabilul pe probleme de sănătate din Viena, Peter Hacker.

Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată.

Studiile arată că riscul de a se infecta cu SARS-CoV-2 nu este mai mare la femeile însărcinate, dar gravidele care se infectează dezvoltă cu mai mare frecvenţă complicaţii comparativ cu femeile din aceeaşi grupă de vârstă, care nu sunt însărcinate.

Un studiu realizat la sfârşitul lunii aprilie şi la care au participat 100 de experţi din 18 ţări a ajuns la concluzia că infectarea cu SARS-CoV-2 creşte cu 50% riscul de complicaţii în timpul sarcinii pentru mamă şi copil, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.