Viitorul comisar european pentru Sănătate va vizita România în prima jumătate a mandatului

Viitorul comisar european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, va vizita România în prima jumătate a mandatului. Anunțul a fost făcut de președintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conferința de prezentare a împărțirii portofoliilor viitorului Executiv european. Von der Leyen a declarat că toți membrii colegiului vor vizita fiecare stat membru în primii doi ani și jumătate de mandat. Ei vor trebui să cunoască nu numai capitalele, ci și să viziteze regiunile în care trăiește și muncește populația Europei.

 

O viață mai ușoară pentru oameni și afaceri, prioritatea noii Comisii Europene

 

Noua Comisie Europeană vrea să se asigure că reglementările europene sunt orientate, ușor de respectat și că nu adaugă sarcini de reglementare inutile.

În acest spirit, Comisia va dezvolta un nou instrument care să permită aplicarea principiu „O normă aprobată, una eliminată”. Fiecare propunere legislativă care creează noi sarcini va trebui să scutească oamenii și întreprinderile de o povară existentă echivalentă la nivelul UE în același domeniu de politică.

Propunerile legislative trebuie să fie bazate pe dovezi, să fie subiectul unor consultații de amploare, să fie subiectul unei evaluări a impactului și apoi revizuite de Comitetul de control al reglementărilor, o instituție independentă. Comisarii europeni trebuie să se asigure că propunerile respectă principiile proporționalității și subsidiarității și vor prezenta beneficiile clare ale acțiunilor luate la nivel european.

În plus, fiecare comisar european trebuie să se concentreze pe aplicarea și implementarea legislației UE în domeniul pe care îl conduce. Ei trebuie să ofere sprijin și îndrumare continue statelor membre în domeniul implementării legilor europene și să fie pregătiți să acționeze rapid dacă legislația UE este încălcată.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.