Vineri se împlinește un an de la confirmarea primului caz de COVID-19 în România

Vineri, 26 februarie, se împlinește un an de la confirmarea, în România, a primului caz de COVID-19, la un tânăr din Târgu Jiu care a luat virusul de la un cetățean italian confirmat cu noul coronavirus.

Tânărul a fost transportat cu izoleta de la domiciliu până la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, unde a rămas internat până la vindecare.

”Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm”, declara la acea vreme ministrul Sănătății de atunci, Victor Costache.

„Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș””, declara dr. Raed Arafat, cu un an în urmă.

Până joi, 25 februarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 791.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 733.616 pacienți au fost declarați vindecați, potrivit CNCAV.

De asemenea, până pe 25 februarie 2021, 20.167 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.959.349 teste RT-PCR și 279.446 de teste rapide antigenice.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.