Viorica Dăncilă: Sănătatea este prioritatea zero pentru noi

„Sănătatea este prioritatea zero pentru noi”, a declarat Viorica Dăncilă, prim-ministru, în deschiderea ședinței de guvern de astăzi, 8 februarie. Declarația vine în contextul în care în cadrul ședinței urmează a fi adoptat proiectul de buget pentru 2019.

Conform declarațiilor făcute de Virorica Dăncilă, „[Î]n construirea [bugetu]lui am avut în vedere susținerea a trei piloni principali: sănătatea, educația și investițiile publice”.

„Anul acesta, finanțarea este cu 6,1 miliarde lei mai mare decât sumele cheltuite anul trecut, pentru că, după majorările salariale din anul 2018, se impune și creșterea investițiilor în unitățile sanitare”, arată Dăncilă. „[V]om finaliza investițiile pentru reabilitare, extindere și dotare a unităților sanitare începute în anii trecuți, cum ar fi: Spitalul de Pediatrie Timișoara, spitalele din Fălticeni, Neamț, Hunedoara și Bistrița. Anul acesta, Ministerul Sănătății are ca prioritate îmbunătățirea serviciilor medicale acordate copiilor în Programul național de sănătate Mama și copilul, prin care se vor achiziționa 1.000 de incubatoare”, a completat primul-ministru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.