Virusul West Nile: 21 de decese și aproape două sute de îmbolnăviri

Din luna mai până la începutul lui septembrie, 21 de persoane au decedat, în România, din cauza infecției cu virusul West Nile manifestate prin meningită sau meningoencefalită, dar complicată de prezența comorbidităților. Șapte decese au fost înregistrate în București, patru în județul Iași, câte două în județele Constanța și Olt și câte unul în județele Galați, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman, arată datele făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 196, din care cele mai multe au fost semnalate în București (30) și în județele Dolj (29), Olt (20) și Iași (19). În județul Teleorman s-au îmbolnăvit 15 persoane, opt în Constanța, șapte în Bacău, câte șase în Brăila, Galați și Satu Mare, câte cinci pacienți au fost în Ilfov, Sibiu, Mureș și Mehedinți și patru în județul Dâmbovița. Trei cazuri s-au înregistrat în județele Călărași și Bihor, iar câte două în Alba, Cluj, Giurgiu, Suceava și Tulcea. În Bistrița Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Ialomița, Hunedoara, Prahova, Vâlcea și Vrancea a fost înregistrat câte un caz.

În raportul CNSCBT se arată că 83 dintre persoanele care s-au îmbolnăvit aveau peste 70 de ani, iar 49 de pacienți se încadrau în grupa de vârstă 60–69 de ani.

Ministerul Sănătății (MS) anunță printr-un comunicat că odată cu scăderea temperaturilor se estimează o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile. În privința măsurilor de protecție, direcțiile de sănătate publică vor desfășura o campanie de informare a populației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.