Virusul West Nile în București: PMB a intensificat tratamentele de combatere a ţânţarilor

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a intensificat tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile – Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi.

Conform unui comunicat al Municipalităţii PMB, reprezentanții Primăriei ţin legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie.

Totodată, Compania Municipală Eco-Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a ţânţarilor dintre cele 14 tratamente programate pentru anul acesta şi acţionează în toate parcurile din Capitală, respectiv Herăstrău, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Circului, Floreasca, Naţional, Alexandru Ioan Cuza etc.

Campania se desfăşoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din Bucureşti, se arată în comunicatul PMB.

De asemenea, în zilele următoare, acţiunea de dezinsecţie se va desfăşura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi dintre blocuri, pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (spitale, cimitire etc.), precum şi în reţelele de termoficare aparţinând Companiei Municipale Termoenergetica.

Municipalitatea a făcut aceste precizări având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la apariţia în Bucureşti a unor ţânţari purtători ai virusului West Nile.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.