Virusul West Nile: patru noi decese în ultima săptămână

Virusul West Nile

Încă patru persoane au murit în ultima săptămână în România în urma infecției cu virusul West Nile, arată datele Centrului de Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), comunicate de Ministerul Sănătății. Este vorba de pacienți din județele Alba, Prahova, Dolj și Brăila care prezentau comorbidități.

De la debutul sezonului, au fost înregistrate în total 25 de decese, indică raportul CNSCBT. Șapte decese au fost în București, patru în județul Iași, câte două în județele Constanța, Olt și câte un deces în Galați, Dolj, Covasna, Dâmbovița, Suceava, Teleorman.

În ultima săptămână au fost confirmate încă 20 de cazuri noi de meningită sau meningoencefalită cauzate de acest virus. Numărul total al îmbolnăvirilor cauzate de virusul West Nile ajunge astfel la 216, iar cel mai mare număr de îmbolnăviri (94) vizează persoanele din grupa de vârstă peste 70 de ani. Cele mai multe îmbolnăviri au fost în București (35) și Dolj (31).

Numărul este mult mai mic decât în urmă cu două săptămâni. Reprezentanții CNSCBT recomandă însă populației să ia în continuare măsuri pentru evitarea infectării cu virusul West Nile prin protejarea corpului cu haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi, folosirea substanțelor repelente și a plaselor pentru țânțari.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.