Vize sportive pentru tinerii și copiii din București, la Spitalul Clinic Colțea

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a lansat proiectul „Sănătate prin sport”. Obiectivul declarat al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare a tinerilor la activități sportive.

 

Servicii contractate exclusiv prin Spitalul Clinic Colțea

 

Proiectul prevede alocarea unui buget destinat furnizării de vize medicale bianuale, gratuit, pentru copiii și tinerii sportivi din București. Serviciile de eliberare a vizelor medicale pentru sportivii selectați în cadrul proiectului se vor contracta prin Spitalul Clinic Colțea, anunță ASSMB.

Valoarea totală a bugetului alocat acestui proiect este de 21.760.000 de lei, eșalonat pe parcursul a trei ani. Pentru anul 2019 și prima etapă a proiectului, bugetul total alocat este de 7.120.000 lei.

 

Beneficiarii: 85.000 de tineri sportivi înscriși în cluburile sportive din București

 

Beneficiarii proiectului vor fi 85.000 de tineri sportivi, legitimați la cluburile sportive din Municipiul București, cu vârsta maximă de 18 ani. Printre aceștia se numără 51.000 de copii cu vârste între 5 și 14 ani și 34.000 de copii cu vârste între 14 și 18 ani, anunță ASSMB.

Conform Registrului Sportiv realizat de Ministerul Tineretului și Sportului, la nivelul Municipiului București există 1.228 asociații sportive, 66 de federații sportive și trei ligi profesioniste. Acestea desfășoară activități pe 88 de ramuri sportive.

Prin acest proiect, ASSMB își propune să încurajeze participarea tinerilor la activități sportive de tot felul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.