Vizitele românilor la dentist, de zece ori mai rare decât la medic

Românii merg la dentist de peste zece ori mai rar decât la ceilalți medici, potrivit statisticilor europene. Astfel, 2017, numărul consultațiilor la stomatolog a fost de 0,4 pe an, la fel ca în anul precedent. În același an, media vizitelor românilor la un medic acreditat a fost de cinci pe an. Tendința este valabilă la nivelul Uniunii Europene, iar Eurostat subliniază că în toate statele numărul mediu de consultaţii la dentist este mai mic decât numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat.

Statistica mai arată că România, Cipru și Danemarca sunt singurele țări în care media anuală a vizitelor la stomatolog este mai mică de 0,5. La polul opus se situează olandezii, care au o medie de 2,8 vizite pe an la dentist, transmite Agerpres.

În plus, românii se situează pe ultimele locuri şi când vine vorba de numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat pe parcursul unui an, cu o medie de cinci vizite în anul 2017. În urma românilor se situează doar finlandezii (4,4 vizite pentru consult la un medic acreditat), danezii (4,3 vizite), suedezii (2,8 vizite) şi ciprioţii (2,1 vizite).

Pe parcursul anului 2017 ungurii şi slovacii au făcut, în medie, 10,9 vizite pentru consult la un medic acreditat, Ungaria şi Slovacia fiind de altfel singurele state membre în care se înregistrează valori mai mari de 10 vizite pe an.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.