Vlad Voiculescu: Cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, agreează ideea existenței unui certificat electronic de vaccinare care să dovedească că o persoană s-a vaccinat împotriva COVID-19 este una bună.

”Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vreți să-i spuneți pașaport… Aș prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul acesta, există limitări”, a declarat ministrul Voiculescu joi seară la un post public de televiziune.

Pe de altă parte, președintele României, Klaus Iohannis, declara marți că nu consideră o idee bună realizarea unui certificat unic european ca dovadă de vaccinare pentru cetățenii europeni.

”Personal, nu consider că acesta este de o idee bună. Prin acesta s-ar crea un cadru de discriminare care este, pur și simplu, inacceptabil. Eu sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare și acest certificat va exista și la noi, însă el trebuie folosit pentru motive medicale. Persoana care primește un certificat, știe când a primit prima doză de vaccin, i se scrie acolo când va primi a doua doză de vaccin și așa mai departe. Deci sunt date importante pentru medicul de familie, pentru medicul curant sau pentru oricine dacă persoana ajunge, de exemplu, la urgențe. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărțim populația Europei în două, cei care au fost deja vaccinați și cei care încă nu au fost vaccinați, nu mi se pare un lucru bun.”, declara președintele Iohannis marți.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.