Vlad Voiculescu: Încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei. Fiecare efort ne aduce mai aproape de revenirea la normalitate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Mondială a Sănătăţii, în care aperciază efortul salariaţilor din sistemul medical, dar şi al întregii comunităţi. ”Încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei. Fiecare efort ne aduce mai aproape de revenirea la normalitate”, a transmis ministrul Sănătăţii.

”Azi este Ziua Mondială a Sănătăţii. Şi astăzi, la fel ca în fiecare zi, suntem recunoscători celor care au grijă de sănătatea noastră. Persoanele care au ales să intre în sistemul medical pentru a ajuta, însănătoşi şi salva vieţi. Fiecare efort, în special în această perioadă, ne aduce mai aproape de revenirea la normalitate”, a transmis, miecuri, ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu precizează că ”încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei”.

”Eforturile voastre continue trebuie recunoscute, apreciate şi susţinute de noi toţi. Zi de zi sunteţi încercaţi de provocări şi neajunsuri, de riscuri pentru voi înşivă, însă, cu toate acestea, reuşiţi să fiţi alături de pacienţi, să vindecaţi, să salvaţi vieţi. Faceţi toate aceste eforturi într-un sistem care la rândul lui are nevoie de vindecare de atâta vreme, de reformă profundă pentru a putea pune cu adevărat pacienţii în centrul său şi a le oferi servicii de sănătate eficiente şi modern”, a mai transmis Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului, sistemul sanitar are nevoie acum, mai mult ca oricând, de resurse.

”Ministerul Sănătăţii face eforturi continue în această perioadă pentru a aloca resursele disponibile – resurse de personal, financiare, materiale – să răspundem crizei, să prevenim răspândirea virusului, să creştem calitatea tratamentelor şi siguranţa pacienţilor şi a personalului medico-sanitar. Pandemia ne-a arătat că sănătatea nu depinde doar de sistemul medical, ci de întreaga comunitate. Mulţumim tuturor celor care au pus umărul pentru sănătatea semenilor: poliţişti, militari, pompieri, voluntari, ONG-uri, companii şi fiecare om care a ales să se implice”, a încheiat ministrul Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.