Voci pentru Sănătate – Prof. dr. Cătălina Poiană: Vreau să le spun pacienților noștri că nu sunt niciodată singuri

O nouă ediție a emisiunii „Voci pentru Sănătate | Live cu Ileana Toma”, un proiect al Sănătatea Press Group, a avut-o ca invitată pe Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie. Tema discuției, care a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Tiroidei, au fost afecțiunile glandei tiroide.

„Dacă ar fi să transmit un mesaj pacienților noștri cu suferință tiroidiană, aș vrea să le spun că trebuie să gândească întotdeauna pozitiv, că nu sunt singuri și că endocrinologii din România sunt partenerii lor. Și că, de cele mai multe ori, suferința tiroidiană este o suferință de lungă durată, o terapie care uneori trebuie făcută toată viața și că în această lungă călătorie a lor și acest drum care uneori este mai dificil, cu mai multe emoții, cu mai multe probleme, nu sunt niciodată singuri. Și aș vrea să considere specialiștii endocrinologi din România, care sunt din ce în ce mai bine pregătiți și la curent cu absolut toate noutățile în materie de endocrinologie, sunt partenerii lor, pe care se pot bizui în orice clipă pentru a le asigura o calitate cât mai bună a vieții și pentru a fi alături de ei în toate aceste momente dificile pe care le presupune purtarea unei suferințe tiroidiene”, a spus prof. dr. Cătălina Poiană.

„Vreau să urez tuturor pacienților cu suferință tiroidiană multă, multă sănătate, să aibă grijă de ei și să se mențină sănătoși în această perioadă dificilă pentru noi toți și să se păzească foarte bine, să păstreze distanțarea socială și să consulte pe cât posibil endocrinologul, dacă se poate, prin metode alternative și telemedicină, să nu-și abandoneze în niciun fel terapia dacă se simt bine și dacă apare cea mai mică problemă să nu evite să-și contacteze medicul specialist endocrinolog, care va fi acolo pentru ei”, a mai precizat președintele Societății Române de Endocrinologie.

Interviul în integralitate este disponibil AICI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.