Voci pentru Sănătate: Viața cu diabet pe timp de pandemie

O nouă ediție a emisiunii „Voci pentru Sănătate | Live cu Ileana Toma”, un proiect al Sănătatea Press Group le-a avut ca invitate pe Ines Nerina Râmbu, blogger și persoană cu diabet și jurnalistul Andreea Stroe, Ambasador al Coaliției pentru Diabet Juvenil, mama unui adolescent cu diabet. Discuția s-a concentrat pe viața cu diabet pe timp de pandemie, provocări și perspective pentru persoana cu diabet.

„Eu vin din perspectiva pacientului cu diabet care se confruntă cu această situație complet inedită și într-adevăr mă încearcă niște experiențe noi cum ar fi grija dacă avem sau nu acces la tratament, starea psihologică pe care o avem cu toții în autoizolare, adică experimentez și eu cot la cot cu toată comunitatea cu diabet niște lucruri absolut noi”, a mărturisit Ines Nerina Râmbu.

„Din fericire aderența la tratament este foarte bună, în sensul că nu doar că avem acces la insuline și la medicamente. Spitalele de stat fac eforturi pentru pacienți și anume ne trimit prin curier acasă consumabilele pentru diabet ca să nu mai trebuiască noi să ne adresăm la medicul de familie ca să luăm rețeta de insulină și după aceea la farmacie. Pe de altă parte, pacienții cu diabet de tip 2 au experimentat niște probleme în ceea ce privește accesul la un anumit medicament care nu se găsea în farmacii, dar și acolo s-au mobilizat și s-a soluționat problema”, a mai spus blogger-ul.

Andreea Stroe a abordat problema revenirii la școală a copiilor cu diabet: „Eu doream în acest live să promovăm ideea, și eu și Ines, pentru că va fi nevoie în perioada următoare pe mai multe paliere pentru categoria aceasta vulnerabilă a persoanelor cu diabet, fie ca vorbim despre adolescenți, fie că vorbim de diabet de tip 1, tip 2 pentru cei care au depășit adolescența. Să facem front comun în perioada următoare chiar pentru că este nevoie de o reconfigurare a sistemului de învățământ și pentru persoanele acestea, vulnerabile”, a spus jurnalistul.

Puteți urmări înregistrarea emisiunii AICI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.