Voiculescu: România pierde viteză „în mod periculos” la capitolul vaccinare

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că România pierde viteză „în mod periculos” la capitolul vaccinare, deşi a început bine.

„România pierde viteză în mod periculos la capitolul vaccinare, deşi a început bine. România are o vulnerabilitate majoră prin faptul că nu a vaccinat destul pe cei mai vulnerabili, şi anume pe cei bătrâni şi bolnavi. Asta este ceva ce am fi făcut diferit. Mai mult decât atât, o altă vulnerabilitate este lipsa completă a unei campanii de comunicare. Există pregătită de echipa mea o campanie de comunicare care sper să fie pusă în practică, dar o să vedem foarte curând limitările acestei abordări de până acum, odată ce cei care au vrut să se vaccineze se vor fi vaccinat. Trebuie să ajungem în rural, trebuie să ajungem la cât mai mulţi oameni şi asta este o provocare”, a spus Voiculescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, întrebat cum stă România la capitolul vaccinare.

El a adăugat că modul de lucru, de a lua decizii, care ţin aproape exclusiv de două persoane, Valeriu Gheorghiţă şi Florin Cîţu, „este suboptimal”.

Voiculescu a mai spus că nu a fost cazul niciodată să preia el coordonarea vaccinării de la Gheorghiţă.

„Am destulă apreciere pentru Valeriu Gheorghiţă şi pentru munca dânsului. Este un om inteligent, este un om etic, este un om care munceşte de dimineaţă până seara, nicicând nu a fost vorba despre preluarea campaniei de vaccinare la Ministerul Sănătăţii. Ceea ce am spus însă este că platforma a fost suboptimală şi la început era mai mult decât suboptimală, am spus de asemenea că trebuie o campanie de comunicare şi am propus ca această campanie de comunicare să fie în sarcina Ministerului Sănătăţii, lucru care nu s-a întâmplat şi a fost unul dintre multele momentele în care premierul Cîţu a zis da, după care nu s-a întâmplat nimic. Cred că modul de desfăşurare al campaniei de la un punct încolo ar fi putut fi accelerat”, a afirmat Voiculescu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.