Vouchere de până la 23.000 de lei pentru persoanele cu dizabilități, din fonduri europene

Persoanele cu dizabilități înscrise în proiectul „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” vor primi începând cu această săptămână vouchere în valoare de până la 23.000, a declarat premierul interimar, la începutul ședinței de guvern. Toți banii provin din fonduri europene, Anunțul vine la cinci luni de la semnarea contractului de finanțare.

„Începând cu această săptămână, persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen și scriere. Un voucher deja este tipărit, deci acestea pot fi primite cât mai curând”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Contractul de finanțare, semnat în mai

 

Proiectul, în valoare de aprox. 23.5 milioane euro, este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Contractul de finanțare pentru proiectul Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități a fost semnat  pe 23 mai, la sediul Guvernului, de către  Eugen Teodorovici, la acea vreme ministru interimar al Fondurilor Europene și Adrian Chiotan, președintele Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.