Vytenis Andriukaitis: 4,8 milioane de europeni au decedat prematur în ultimii patru ani

Prezent la deschiderea oficială a Conferinței europene anuale de sănătate publică (#EPH2018), comisarul pentru sănătate Vytenis Andriukaitis a accentuat importanța investiției în sănătate publică. Pe baza datelor existente, comisarul Andriukaitis a afirmat că „4,8 milioane de europeni au decedat prematur în ultimii patru ani din cauza fumatului, a alcoolului, a dietei necorespunzătoare, a lipsei de activitate fizică, a tulburărilor mintale și a accidentelor”. Mai mult decât atât, anual se înregistrează 33.000 de decese din cauza bacteriilor rezistente.

Pentru a reduce decesele premature, Vytenis Andriukaitis a subliniat importanța investiției în personalul din sănătate publică, precum și importanța schimbului de bune practici între țările membre UE.

Pentru a veni în sprijinul statelor membre, Comisia Europeană a inițiat ciclurile „Starea Sănătății în Uniunea Europeană” (al doilea ciclu a debutat în urmă cu o săptămână, odată cu lansarea raportului Health at a Glance: Europe 2018) și a înființat Comitetul Director pentru Promovarea Sănătății, Prevenirea Îmbolnăvirilor și Managementul Bolilor Non-transmisibile. De asemenea, Comisia Europeană pregătește un instrument de colaborare între statele membre în domeniul vaccinării, în vederea creșterii acoperirii vaccinale, printre altele, prin lupta împotriva fake news.

A 11-a ediție a Conferinței europene de sănătate publică (EPH 2018) se desfășoară la Ljubljana, în Slovenia, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, cu tema: „Winds of change: towards new ways of improving public health in Europe”. Ediția din acest an reunește 1.650 de participanți din 61 de țări. România este prezentă prin șapte participanți.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.