WSC 2018: Femeile tinere se prezintă mai târziu la spital în cazul unui AVC

Persoanele tinere, mai ale de sex feminin, apelează mult mai rar la ambulanță în cazul unui accident vascular cerebral (AVC), aflăm dintr-un studiu canadian prezentat zilele acestea la Congresul Mondial de Stroke (WSC 2018). Studiul a analizat comportamentul persoanelor tinere (între 18 și 44 de ani) care au suferit un AVC în comparație cu cel al persoanelor vârstnice care au trecut prin aceeași afecțiune și a arătat că femeile tinere sunt cele mai puțin dispuse să ia ambulanța până la spital.

Dr. Patrice Lindsay și echipa sa au analizat date din perioada 2003-2016 de la Institutul Canadian pentru Sănătate pentru a compara timpul de ajungere la spital după un AVC, în funcție de vârsta și sexul pacientului. De asemenea, au analizat conștientizarea accidentelor vasculare cerebrale printre cei afectați.

Pacienții vârstnici și tinerii de sex masculin au ajuns la spital după un AVC într-un timp mediu de 7 ore, arată studiul, dar femeile tinere au ajuns în 9 ore. Cu toate acestea, femeile au recunoscut mai repede decât bărbații semnele unui AVC. Autorii studiului recomandă formularea unor mesaje publice destinate categoriei tinere a populației care a suferit un AVC, pentru a crește conștientizarea importanței prezentării rapide la spital. Orice oră de întârziere a tratamentului agravează semnificativ prognosticul pacienților cu AVC și calitatea vieții ulterioare evenimentului vascular.

Congresul Mondial de Stroke reunește experți internaționali în domeniul accidentelor vasculare cerebrale, dar și cercetători, politicieni și supraviețuitori ai accidentelor vasculare din întreaga lume. Manifestarea se desfășoară în perioada 17-20 octombrie la Montreal, Canada.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.