YoungDiab 2024: Sesiuni științifice adresate medicilor diabetologi, în versuri de poezie

Cea de-a opta ediție a YoungDiab – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, organizat de Federația Română de Diabet, Nutriție si Boli Metabolice, aduce în prim plan sesiuni științifice de interes, adresate medicilor diabetologi, în versuri de poezie.

YoungDiab reprezintă o platformă dedicată perfecționării și dezvoltării educației medicale a tinerilor profesioniști implicați în managementul diabetului zaharat, dar și a specialităților conexe, din România. Forumul încurajează comunicarea și interacțiunea între participanți și experți ai domeniului, promovând astfel o îngrijire eficientă a persoanelor cu diabet zaharat.

„YoungDiab este un eveniment de tradiție al diabetologiei românești, reprezentând o manifestare expert dedicată tinerilor medici, în cadrul căreia medicii tineri și cei seniori colaborează pentru a construi o platformă științifică de cunoștințe și colaborare în domeniul diabetologiei. YoungDiab poate fi considerat prima scenă științifică pe care se conturează viitorul specialității noastre. An de an, această manifestare și-a câștigat un renume deosebit, devenind nu doar o tradiție, ci și un eveniment mult așteptat în rândul colegilor noștri mai tineri”, a declarat prof. univ. dr. Gabriela Roman, președinte Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, coordonator Comitet de organizare YoungDiab 2024.

Manifestarea se va desfășura în perioada 11-13 iulie, sub conceptul „Poezie în Diabezitologie”.

„De la prima ediție și până acum, YoungDiab a evoluat într-o platformă esențială pentru schimbul de idei și experiențe între generații, facilitând dezvoltarea profesională și promovarea celor mai recente descoperiri în diabetologie. Prin prezentări, workshopuri interactive și sesiuni de discuții, evenimentul oferă tinerilor medici oportunitatea de a învăța de la cei mai experimentați colegi și de a contribui activ la îmbunătățirea îngrijirii pacienților noștri”, a precizat prof. univ. dr. Gabriela Roman.

Evenimentul se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical: medici specialiști și rezidenți din specialitatea de diabet, nutriție și boli metabolice și specialități conexe și se desfășoară în format virtual, pe platforma Sănătatea.ONLINE/Learning.

Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.