YoungDiab – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi aduce, an de an, în prim plan, tinerii medici și le oferă posibilitatea perfecționării

Resursa umană reprezintă o componentă extrem de importantă a sistemului sanitar. YoungDiab – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, organizat de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabologice, aduce, an de an, în prim plan, tinerii medici și le oferă posibilitatea perfecționării, precum și a înțelegerii importanței colaborării interdisciplinare și a muncii în echipă, pentru un management eficient al persoanelor cu diabet zaharat.

“Cu toții vedem și înțelegem cât de importantă este formarea de noi generații de medici, vedem că sistemul de sănătate românesc are nevoie de o resursă umană bine pregătită, iar rolul YoungDIAB este de a pune tinerii profesioniști în prim plan, de a-i ajuta să realizeze un program știintific bine conturat. Rolul nostru, al medicilor seniori, este de a îi indruma și de a realiza cadrul în care ei să își prezinte lucrările științifice, studiile de caz, cu speranța că astfel vom contribui la îmbunătățirea îngrijirii persoanelor cu diabet. Diabetologia și medicina, în general, au nevoie de tineri bine pregătiți, care să se fie la curent cu noile tehnologii și inovații, de care se pot folosi pentru un management cât mai eficient al pacienților. Nu trebuie să uităm că medicul tânăr reprezintă viitorul sistemului de sănătate. Astfel, formarea și îndrumarea tinerei generații de medici sunt extrem de importante, iar rezultatul pe care îl vom vedea va fi pe măsura eforturilor noastre. Cu fiecare ediție YoungDIAB, țintim pregătirea la cea mai înaltă calitate a resursei umane, care să participe la perfecționarea sistemului de sănătate și să aduge un plus de valoare îngrijirii pacienților. Ultimii doi ani, marcați de pandemia de COVID-19, ne-au amintit cât de importantă este resursa umană în Sănătate“, a declarat Prof. Dr. Gabriela Roman – Presedinte Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, coordonator Comitet de organizare YoungDiab 2022.

Ajuns la ediția a șasea, YoungDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medicilor Diabetologi oferă încă din 2017, de la momentul lansării, o platformă dedicată perfecționării și dezvoltării educației medicale a tinerilor profesioniști implicați în managementul diabetului zaharat din România.

Ediția din acest an a Forumului Științific Național al Tinerilor Medicilor Diabetologi a reunit peste 1.000 de particpanți.

Producția video și managementul tehnic al evenimentului au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.