Zece copii diagnosticaţi cu hepatită A, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe

Zece copii diagnosticaţi cu hepatită A au fost internaţi în ultimele zile la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, a anunţat miercuri, conducerea instituţiei.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a menţionat că este îngrijorat de acest număr mare de cazuri în contextul epidemiologic actual, întrucât şi pacienţii cu acest diagnostic, asemenea celor cu COVID-19, necesită izolare, iar spaţiile sunt insuficiente.

„De luni de zile tot discutăm că trebuie spălate mâinile, că trebuie să avem grijă la igienă şi, iată, avem la ora actuală în spital 10 cazuri de hepatită A confirmate (…). Mesajul că trebuie să ne spălăm pe mâini nu a ajuns la toată lumea (…). Sunt copiii toţi, nu este vorba despre un focar, adică nu au venit toţi cei 10 de la o singură adresă sau o singură zonă, ci din mai multe puncte din judeţ. (…) Am găsit o soluţie de moment pentru aceşti pacienţi, dar va trebui să găsim o soluţie definitivă. Soluţia pe moment este izolarea lor într-o altă secţie şi căutăm în continuare soluţii. (…) Au mai fost cazuri de hepatită A, dar sporadic, însă în momentul de faţă sunt 10 cazuri. Asta e un motiv de îngrijorare şi un motiv pentru a atrage atenţia din nou la grijă. Cum spuneam, hepatita A este boala mâinilor murdare”, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conducerea spitalului s-a arătat, încă de săptămâna trecută, preocupată de găsirea unui spaţiu separat pentru pacienţii cu boli contagioase, altele decât COVID-19, cum ar fi hepatita, rujeola sau scarlatina, relatează Agerpres.

„Clădirea de Boli infecţioase este ocupată de pacienţi cu COVID şi de cei suspecţi. Avem probleme cu pacienţii de altă natură decât COVID, vorbim despre hepatite A, am început să avem cazuri de rujeolă, de scarlatină care ar necesita izolare. Aici nu avem o clădire, nu avem un spaţiu unde să-i putem izola pe fiecare separat cu baie şi grup sanitar propriu. La copii această problemă am rezolvat-o deocamdată, aripa mică a Pediatriei are saloane separate, fiecare cu grup sanitar şi baie proprie, dar la adulţi… cu Direcţia Sanitară trebuie să găsim o modalitate de rezolvare”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Roşu Matyas.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.