Zentiva România anunță o producție record în acest an

Zentiva România anunță că a atins în acest an un record de producție: 99 de milioane de unități comerciale produse până în acestă săptămână. Zentiva România estimează că va atinge cifra record de 100 de milioane de unități comerciale până la finalul lunii decembrie și a anului. Oficialii companiei spun că este vorba despre un record de producție din 2006 până astăzi.

Atingerea acestui record de producție este cu atât mai impresionantă cu cât anul 2018 a fost unul important pentru compania farmaceutică. În 2018, Zentiva s-a separat de Sanofi, devenind o companie independentă. În prezent, producătorul de medicamente generice are peste 2.500 de angajați în Europa și două fabrici de producție, la Praga și la București.

„Genericele joacă un rol foarte important în Europa și, prin urmare, și în România. Fără generice, progresul în domeniul științei farmaceutice nu ar fi posibil. Companiile generice nu produc medicamente inovatoare, dar, datorită economiilor financiare care le implică, le permit guvernelor să aibă grijă de sănătatea cetățenilor lor. Credem că, fără generice, sistemele de sănătate nu ar putea fi durabile și sustenabile” a declarat Simona Cocoș, directorul general al companiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.